søndag den 13. oktober 2013

Mindre madspild: Grøntsagstærte

Hvis grøntsagerne er blevet lidt for slatne eller kedelige at se på eller hvis der er små rester af mange forskellige tilbage i køleskabet, kan det være svært at få dem brugt. Men Aarstiderne har en lækker opskrift på en slags tærte, som nu mere har konsistens af en kage. Den oprindelige opskrift er kun med gulerødder og er fra bogen Livretter, men jeg plejer bare at bruge de forskelige grøntsager, jeg nu lige har ved hånden.

INDGREDIENSER:
300 g hakkede, snittede eller revede grøntsager
60 g havrgryn
90 g smør eller olie
2 æg
120 g hvedemel
1 kvist timian
2 tsk bagepulver
Salt og peber



Bland grøntsager, havregryn og smør/olie i en gryde. Bag blandingen af i cirka 10 minutter og lad den herefter køle af.

Rør mælk, æg, mel, timian, bagepulver, salt og peber sammen til en dej og vend grøntsagsblandingen i.


Smør et ildfast fad, hæld dejen i og sæt i en kold ovn. Tænd ovnen på 175 grader og bag tærten i 30-40 minutter til den er gylden.

Jeg plejer at bruge den som tilbehør, men kan også fint gå for sig selv eller med en skive serrano skinke eller to.











Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Yum, tærte er altid godt :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, og denne her er supergodt tilbehør. :)

      Slet
  2. Mange tak, Elin! Det skal jeg da helt sikkert have set nærmere på. :)

    SvarSlet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...